Milieu

..en gastouderopvang

Gastouderbureau EigenOppas probeert zo goed als mogelijk ook rekening te houden met ons milieu. Zeker gezien onze doelgroep, de kinderen, is het voor ons belangrijk dat zij ook in hun toekomst kunnen genieten van al het moois onze aardbol biedt.

Luiers

In verschillende gemeenten is het mogelijk om luiers aan te bieden voor recycling. In sommige gemeenten wordt zelf een aparte container aangeboden waar gastouders met meerdere kinderen hun luiers in verzamelen en de container op verzoek wordt geleegd.

Gescheiden afval

We adviseren glazen potjes van kindervoeding in de glasbak te deponeren. Hergebruik hiervan is ook handig, het maken fijne jampotjes, of bewaar het prakje voor uw kindje voor de volgende dag erin.

Papier

De facturatie, jaararopgaven en zo veel mogelijk communicatie gaat per e-mail, dat scheelt veel papier en is daarmee beter voor de natuur. Ook draagt het bij aan een lager bemiddelingstarief.

Auto's

Als auto kiezen wij voor de Fiat 500, iets beter voor het milieu en nog lekker zuinig ook, wat met onze vele kilometers ook mooi is meegenomen.

Speelgoed en kleding

Heeft u nog speelgoed over waar uw kinderen te groot voor worden en het ziet er nog prima uit, geef het aan uw gastouder of een speel-o-theek.
Heeft u nog kleding waar uw kinderen te groot voor worden en waar een volgend kind nog prima in zou kunnen spelen, deponeer het in de verzamelcontainers van de diverse organisaties, zij zorgen dat het goed terechtkomt. Er staat er vast ook wel eentje bij u in de buurt.